Overzicht
NederlandsEnglish
Actueel

Water besparen en afvalwater zuiverenHet Nonolet: achtergrondenHet Nonolet: historieHelofytenfilterOpslagvijver voor helofytenfilterLichtgewicht helofytenfilterWaterbesparende douchekop

ForumContact

 

Zoeken

 

 

 

Opslagvijver voor helofytenfilter

Natuurlijk nemen helofytenfilters, de bijbehorende septic tank en vetvang- en pomptanks en vijvers behoorlijk wat ruimte in beslag, maar de meeste toepassingen vinden we dan ook in het buitengebied waar de huizen te ver van het bestaande rioolnet verwijderd liggen om er op aangesloten te kunnen worden en waar men als regel over flinke erven beschikt. In zulke gevallen is het erbij aanleggen van een vijver, waarin ook regenwater kan worden verzameld, sterk aan te raden. Door het regenwater vindt er al een sterke verdunning van de nitraatresten plaats en kunnen we bovendien een waterkringloop toepassen door hergebruik van het gezuiverde water, aangevuld met regenwater. Doen we dat, dan lozen we niets en dat is belangrijk als er later toch nog gemeenteplannen komen om alsnog de niet ‘gerioleerde’ huizen op het riool aan te sluiten en de huiseigenaar hiervoor niets voelt, bijvoorbeeld omdat dit aansluiten doorgaans al vele duizenden guldens kost en men vervolgens jaarlijks op een stijgend bedrag aan rioolbelasting kan rekenen.

Helofytenfilter

Vijver voor wateropslag op
het terrein van De Twaalf Ambachten.

Over de aanleg van een vijver gaat "Plantenfilter ideaal voor vijveropslag" bij "Beter 1x zien dan 100x horen" op deze site.