Overzicht
NederlandsEnglish
Actueel

Water besparen en afvalwater zuiverenHet Nonolet: achtergrondenHet Nonolet: historieHelofytenfilterOpslagvijver voor helofytenfilterLichtgewicht helofytenfilterWaterbesparende douchekop

ForumContact

 

Zoeken

 

 

 

Het waterloze toilet Nonolet

Nonoletsgebruiksprincipe

Een gewoon spoeltoilet verbruikt per 'grote boodschap' minimaal 8 liter water. Het door de Twaalf Ambachten ontwikkelde Nonolet heeft helemaal geen water nodig omdat niets wordt weggespoeld. Dat betekent, behalve een enorme waterbesparing, ook dat aansluiting op het riool niet nodig is, want alleen de urine hoeft te worden afgevoerd en daarvoor is het dure rioolstelsel met zijn wijde buizen en enorme vergaarbekkens (nodig voor afvoer en afbraak van fecaliën) niet nodig. Het Nonolet kan dus overal geplaatst worden, ook omdat er nu een uitvoering is met ingebouwde urinetank.

Dit toilet werkt reukloos, hygiënisch en maakt geen lawaai (wat doorspoelen wel doet). De vrijwel droge en reukloze inhoud zit in een composteerbare plastic zak en kan eenvoudig worden weggegooid in de groene GFT container of op de eigen composthoop. Het unieke papierafdekprincipe (het geheim van de reukloosheid), en de capaciteit (40 tot 60 keer volledig gebruik zonder chemicaliën of zakken verwisselen) en uitsluitend het gebruik ook als wc-papier) van papierdoekjes van gerecycled papier ('NS-handdoekjes') maakt het gebruik van het Nonolet zeer goedkoop: gemiddeld niet meer dan 20 tot 30 Euro per jaar voor een gezin van vier personen. Daar komt nog bij een waterbesparing van bijna 40% van het jaarlijks huishoudelijk verbruik.

Compostfabrieken zijn blij met dit verrijkt GFT afval. Het verhoogt de kwaliteit van de compost en is bij toepassing van de nieuwste verwerkingsmethode zoals inmiddels toegepast bij Orgaworld in Lelystad zelfs een uitstekend product voor de fabricage van groene stroom. Ons toiletafval wordt zo een waardevol product dat in vele opzichten het milieu ten goede komt. 

Belangstelling voor een Nonolet? Ga dan naar Het Nonolet.