Overzicht
NederlandsEnglishContact

NonoletWat is het Nonolet?Hoe werkt het Nonolet?

In een woonhuisOp het water: het Nonolet MaritiemOp de camping/in het tuinhuisIn de ziekenkamerHelemaal geen afvoer?

Wat doen we met de inhoud?Zelf een Nonolet bouwen?Technische specificaties NonoletAchtergronden 

Zoeken

 

 

Wat doen we met de inhoud?

De vaste inhoud van uw Nonolet is een uitstekende basis voor een hoogwaardige compost. Composteringsbedrijven zijn er blij mee. Uiteraard kunt u de inhoud ook op uw eigen composthoop composteren. Hoe u dat het beste kunt doen leest u bij 'Beter 1x zien dan 100x horen': Composteren van inhoud gft-toilet.

Is er geen composthoop of gft-container aanwezig? Uiteraard kunt u de zak ook deponeren bij het grijze afval. Alleen wordt uw kostbare boodschap in dat geval niet benut voor nieuwe compost.

De urine uit uw Nonolet kan eenvoudig wegstromen, via een afvoerpijp met een diameter van 32 mm, naar een aanwezige rioolleiding of wellicht een helofytenfilter. Indien u de urine apart opvangt in een tankje, kunt u het tankje legen in een dichtbijzijnd toilet, of op een andere plek met rioolaansluiting. U kunt het tankje (op een camping) ook legen in een toiletgebouw. Maar het kan ook ook ongestraft in de natuur of in uw tuin, of op uw composthoop. Leegt u het tankje bij voorkeur niet in uw groentetuin: eventuele schadelijke bacteriƫn mogen uw groente niet besmetten!