Overzicht
NederlandsEnglishContact

NonoletWat is het Nonolet?Hoe werkt het Nonolet?

In een woonhuisOp het water: het Nonolet MaritiemOp camping/in tuinhuisIn de ziekenkamerHelemaal geen afvoer?

Wat doen we met de inhoud?Zelf een Nonolet bouwen?Technische specificaties NonoletAchtergronden 

Zoeken

 

 

Op de camping of in het tuinhuis


Het Nonolet kan prima dienst doen als camper- of caravantoilet, of als toilet in een tuinhuis. Uitgevoerd met een inwendig urinetankje, of met een kleine jerrycan onder het toilet, is het een duurzaam en praktisch alternatief voor het chemisch toilet.
Het Nonolet hoeft slechts eens in de paar weken (afhankelijk van het aantal gebruikers) geleegd te worden. De vaste inhoud hoeft niet in een speciaal depot te worden geleegd: het kan in de gft-container, maar bij afwezigheid hiervan ook in de grijze container, of op de eigen composthoop.


Het Nonolet Recreatie

Het Nonolet Recreatie.

Het urinetankje kunt u legen in een toiletgebouw, maar ook ongestraft in de natuur of in uw tuin, of op uw composthoop. Leegt u het tankje bij voorkeur niet in uw groentetuin: eventuele schadelijke bacteriƫn mogen uw groente niet besmetten!
Indien u achter uw stacaravan of huisje wat ruimte heeft, kunt u overwegen om de urine van het Nonolet, tesamen met wat huishoudelijk afvalwater in een klein helofytenfilter te laten lopen. In de werkmap Rioolvervangende Technieken, die bij Inspiratie Centrum De Weide en De Nieuwe Ambachterij te koop is staat uitgebreid beschreven hoe u op zeer eenvoudige wijze uw afvalwater zo kunt zuiveren.
Voor de afvoer van eventuele nare luchtjes kunt u kiezen voor een ventilator met dak- of muurdoorvoer of een koolstoffilter. Zie ook Helemaal geen afvoer?